به گزارش اسکناس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ، آقای نقی شعبانیان گفت: با توجه به توقف بهره برداری از جنگل های شمال از سال ۹۶، نیاز سالانه صنایع چوبی کشور ۱۲ میلیون متر مکعب برآورد شده است که در شرایط کنونی با احتساب زراعت چوب ۵ میلیون متر مکعب را می توان در داخل تولید کرد.
به گفته او، برای تامین نیاز کارخانه ها که پاسخگوی مردم باشند، بیش از ۵ میلیون متر مکعب باید وارد شود.
شعبانیان با بیان اینکه واردات چوب مشکل خاص خود را دارد، گفت: واردات سوزنی برگها تحت عنوان چوب روس امکان واردات به طور خام وجود ندارد و چوب مورد نیاز صنایع ام دی اف به سبب بحث پوست مشکلاتی وجود دارد که با استفاده از روش های گندزدایی و ضدعفونی تا حدی مشکل مرتفع شده، اما عملیاتی نشده است. هرچند با رفع واردات چوب با پوست، قیمت چوب ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش می یابد.
معاون امور سازمان جنگل ها با بیان اینکه از طریق زراعت چوب امکان بی نیازی از واردات وجود دارد، گفت: در قالب کاشت یک میلیارد درخت، امکان تولید ۳۰۰ میلیون یا ۵۰۰ میلیون متر مکعب از طریق زراعت چوب وجود دارد.
او گفت: زراعت چوب به این شکل است که در باغات متقاضیان یا در اراضی ملی تحت عنوان اجاره به شرط تامین آب در اختیار متقاضیان قرار گیرد چراکه زراعت چوب تا حدی واردات را کاهش می دهد. البته برآورد می شود که سالانه ۱۶ میلیون متر مکعب چوب از این طریق تامین شود.
اسکناس/مرجع دغدغه های اساسی